D.E.R.M. DNA

In het kort

D.E.R.M. is dé plek waar boardsport gecombineerd wordt met gezelligheid. Deze twee aspecten staan centraal in de activiteiten en de algehele leefstijl. Naast een forse dosis aan sportiviteit is er wekelijks een borrel, zijn er veel feesten en andere evenementen. Daarbij zijn waarden als toegankelijkheid en sociale veiligheid fundamenteel binnen D.E.R.M.

Met deze drie ingrediënten – de focus op boardsporten, de gezelligheid en de nadruk op toegankelijkheid en sociale veiligheid – creëert D.E.R.M. een unieke cocktail die haar leden in staat stelt om alles uit het studentenleven te halen. Hierdoor is D.E.R.M. uitgegroeid tot de grootste Studentenboardsportvereniging van Nederland, met (bijna) 600 leden in 2024.

Oprichting

D.E.R.M. (Desiderium, Extremus, Radicalus, Magnificus) is opgericht op 9 januari 1998. Vier studenten (Luuk Imberg, Jorg Arntz, Ben Feiertag en Tijmen Doesborgh) splitsten zich af van L.A.N.X., een meer traditionele vereniging. Ze zetten de stap om D.E.R.M., een studentensurfvereniging, op te richten. Het is een vereniging met de verbindingskracht voor een mooie groep mensen in de bloei van hun leven, maar zonder de formaliteiten van een formelere traditionele vereniging.  Boardsporten staan als leidend kompas in het midden van deze visie voor een nieuwe vereniging. D.E.R.M. was een droom die voor Luuk, Jorg, Ben en Tijmen uitkwam en waar ze nog elke dag trots op zijn.

De vier oprichters van DERM
Van links naar rechts Jorg, Tijmen, Ben en Luuk

D.E.R.M. nu

Tegenwoordig bestaat D.E.R.M. uit een balans tussen boardsport en non-boardsport activiteiten. Elke week valt er wel iets anders te beleven. Het mooiste is: jij kiest zelf waar je naar toe komt. D.E.R.M. heeft als motto:

'Wat je erin steekt, haal je eruit.'

Dit betekent dat je na de introductieperiode niks meer verplicht bent! Hét grote voordeel dat alle aanwezigen bij een evenement super enthousiast zijn. Dit heeft een extreem positieve impact op de sfeer.

Welke sfeer?

D.E.R.M. koestert de sfeer: open en positief. Iedereen kan gewoon lekker zichzelf zijn. Het is hier net even anders dan de rest. Er is altijd een connectie met de boardsportlifestyle.

Tel alle unieke eigenschappen bij elkaar op en zo ontstaat het D.E.R.M.-gevoel. Dit is niet over te brengen via een website. Dit zal je zélf moeten ervaren op een borrel, feest, reis of ander D.E.R.M.-evenement: het is een combinatie van extase, een positief groepsgevoel en heel veel gezelligheid.

baai in het schemer tijdens surftrip DERM

Toegankelijkheid

Bij D.E.R.M. deelt iedereen een passie voor boardsporten en gezelligheid. Wanneer jij je in die passie herkent, verdien je een plekje bij onze vereniging. Voor D.E.R.M. is het belangrijk dat je vrij bent om te bepalen waaraan je meedoet en dicht bij jezelf kan blijven. Je hebt ook invloed op wat er binnen D.E.R.M. gebeurt: of het nu is via een commissie, een team of tijdens een van onze Algemene Leden Vergaderingen (ALV).

(Sociale) Veiligheid

Wij hechten veel waarde aan een open en veilige plek bij D.E.R.M. (sociale) veiligheid staat bij ons altijd op één. Zo zorgen wij, dat er bij evenementen altijd (nuchtere) commissie/bestuursleden aanwezig zijn, die je kunt aanspreken wanneer dat nodig is. Ook werken wij samen met bedrijven als Rutgers, Gelijkspel, Sexmatters en Centrum Veilige Sport. Daarnaast hebben wij onze eigen gedragscode die te allen tijde geldt en waar ieder lid zich aan dient te houden. Zo is D.E.R.M. voor iedereen een fijne plek.